Historik

1995

1995 var året då Östersundskrögaren Kjell Andersson frågade den dåvarande storköksgrossisten Carl Lindgren om det inte var dags att ta fram en öl till Storsjöyran? Ölets namn skulle vara Jämtlands President! Carl tyckte att det var en strålande idé och man beslutade sig för att förvärva ett mikrobryggeri som fanns i Göteborgstrakten. Bryggeriet flyttades upp till Pilgrimstad där det fanns ändamålsenliga lokaler i den f.d. boardfabriken som var nerlagd sedan ett antal år tillbaka. De första fyra åren var tuffa och man hade problem att skapa lönsamhet i bryggeriet. Kjell valde att sälja sin andel till Carl som fortsatte satsningen med målsättningen att ta fram god öl i Jämtland.

2000

I slutet av 1996 så fick Carl tag i en bryggmästare från England som heter David Jones. David var en mycket duktig bryggare som förändrade förutsättningarna för Jämtlands Bryggeri. Han blev en förebild inom mikrobryggd öl i Sverige och med honom kom också framgångarna. Bryggeriet började vinna många medaljer vid Stockholm Beer & Whisky festival och var under många år det bryggeri som många såg upp till. Davids öl blev enormt populära och bryggeriet fick en stabil plattform att verka ifrån.

2008

Sedan 2008 är det Mats Nyström som är bryggmästare på bryggeriet. Man skulle kunna säga att Mats fick ölen med modersmjölken då han är tredje generationens bryggare. Det är han som idag leder arbetet tillsammans med alla duktiga medarbetare. Många i personalen har jobbat i många år, så det är ett erfaret och kunnigt team som dagligen ger oss en stabil och bra kvalitet i våra produkter.

2013

Jämtlands Bryggeri ägs idag av Carl Lindgren och Anders Thelenius som 2013 anställdes som VD efter ett mångårigt arbete i Bryggeriets styrelse.

2016

2016 har det gått 20 år sedan Jämtlands President tappades upp första gången. Det innebär att bryggeriet nu har fyllt 20 år och vi kan med tillförsikt se fram emot ytterligare minst 20 år i ölets tecken!

KONTAKT

VD
Anders Thelenius
Mobil: 070-676 94 86
anders.thelenius@jamtlandsbryggeri.se

Försäljning/Marknad
Peter Dahlström
Mobil: 070-676 94 82
peter.dahlstrom@jamtlandsbryggeri.se

Postadress
Jämtlands Bryggeri AB
Bangårdsgatan 31
831 45 Östersund

Tel
070-675 03 07

E-post
info@jamtlandsbryggeri.se

Lager/Distribution
Tony Engman
Tel 070-331 14 67

Produktion
Jämtlands Bryggeri AB
Pilgrimscenter
S-840 58 Pilgrimstad
Tel 070-675 03 07

Bryggmästare
David Jones.

Produktion
Marit Lööf, Peter Moxell, Micke Karlsson, Jonas Andersson, Jesper Edström, David Jones och Jonathan Strömberg.

Distributörer / Försäljningsställen
Här hittar du grossister och restauranger/hotell som för Jämtlands Bryggeris sortiment »

Bekräfta att du är över 20 år

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.